top of page

Βίντεο Μασάζ

Αφιέρωμα στο Ολιστικό Θεραπευτικό Μασάζ απο την εκπομπή <<Όλα για την υγεία μου>>.

Deep Tissue Massage.

Το μασάζ των Αθλητών στις Ινδίες. Σε δύο εβδομάδες οι αθλητές πολεμικών τεχνών έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στους μυς, την δύναμη τους. Η τεχνική είναι ιδιαίτερη και έχει ειδικά σημεία πίεσης on bare foot μεσημβρινοί σώματος.

Κάθε αθλητής περνάει δύο εβδομάδες με μασάζ αυτού του είδους και αποκτάει εξαιρετική ευελιξία και μυική εκρηκτικότητα στο σώμα του.Η διαδικασία δρα αθροιστικά και χρησιμοποιούνται τεχνικές και με τα χέρια και πολύ καλό ζέσταμα των μυών.

Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο απο έμπειρους  ειδικούς και όχι ερασιτέχνες. Στην δική μας κουλτούρα προέρχεται απο την Αρχαία Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και στην σύγχρονη εποχη ονομάζεται <<πατήματα>>. Συνήθως στην Ηπειρωτική Ελλάδα τα παιδάκια του σπιτιού <<πάτανε>> στην πλάτη του πατέρα τους. Με αυτόν τον τρόπο γνώρισα και εγώ στην παιδική μου ηλικία τα <<πατήματα>>. Αφιέρωμα γι αυτό το ιδιαίτερο μασάζ που υπάρχει σε όλον τον κόσμο μπορείτε να δείτε εδώ....

Αρωματοθεραπεία. Ανάλυση κάποιων ορμονών που παράγονται κατά την όσφρηση αιθέριων ελαίων. Πληροφορίες για τα Νευρολογικά ερεθίσματα στα Αγγλικά. Οι μελέτες είναι σε αυτήν την γλώσσα. Μπορείτε όμως να προσθέσετε υπότιτλους στο youtube. 

Μυοχαλαρωτικό Μασάζ με την εφαρμογή διαφόρων τεχνικών ρεφλεξιολόγικών, shiatsu, κίνηση lomi με βάση τους κανόνες του ZEN.

Lomi Lomi

To Lomi Lomi είναι μια αρχαία μέθοδος μασάζ, που προέρχεται από τα νησιά της Χαβάης.

Η μέθοδος και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μασάζ στηρίζεται σε μια παράδοση που είναι εκατοντάδες ετών.

Στην αρχαία Πολυνησία, το μασάζ Lomi Lomi, ακμούσε, αλλά με την άφιξη των κατακτητών το 1820, επιβλήθηκε η δική τους κουλτούρα και ο πολυνησιακός πνευματικός πολιτισμός δέχθηκε έντονη επίθεση, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μασάζ να γίνεται με απόλυτη διακριτικότητα σε κλειστό κύκλο. Κατά συνέπεια η αρχαία μορφή του Lomi Lomi προστατεύτηκε και το περιεχόμενό του μεταδόθηκε επακριβώς με απόλυτη μυστικότητα, από Σαμάνους θεραπευτές, που ονομαζόντουσαν Kahunas, μόνο προς όσους είχαν ταλέντο και πειθαρχία στη θεραπευτική τέχνη του μασάζ.

Η φιλοσοφία αυτής της μορφής μασάζ είναι, ότι ο θεραπευτής ή όπως αποκαλείται διαφορετικά "Kahuna" είναι απλά ένα όργανο της φύσης, ο οποίος διαχειρίζεται την ενέργεια που προέρχεται από το σύμπαν ή "Mana" η οποία εισέρχεται σε αυτόν και στη συνέχεια την διοχετεύει σε όλο το σώμα του αποδέκτη για θεραπευτικό σκοπό. Είναι απλά ένας οδηγός-μεσολαβητής της θεραπευτικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη χαβανέζικη φιλοσοφία που λέγεται Huna, τα πάντα στο σύμπαν αναζητούν Αγάπη και Αρμονία και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει ο θεραπευτής προς τον αποδέκτη κατά τη διάρκεια του μασάζ, χρησιμοποιώντας εκτός από την τεχνική, τη διαίσθηση και την πρόθεση.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο θεραπευτής προβαίνει σε καθημερινή βάση σε διαλογισμό και προσευχή.

 

Shiatsu Massage

Σιάτσου, στα ιαπωνικά, σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα». Είναι μια αγωγή υγείας που εμφανίστηκε ολοκληρωμένη στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και βασίζει τη θεωρία της στην Παραδοσιακή Κινέζικη και Γιαπωνέζικη Ιατρική, όπως και ο βελονισμός.

Το σιάτσου λοιπόν είναι μια μέθοδος που στοχεύει στη διασφάλιση και τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής ευεξίας, ενεργοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση το εγγενές σε κάθε οργανισμό θεραπευτικό δυναμικό, ενώ σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματά του παίζει το άγγιγμα και η ανθρώπινη επαφή.

Κάθε ενόχληση, σύμπτωμα ή ασθένεια δείχνει, κατά τη θεωρία του σιάτσου, μια ανισορροπία στη ζωτική ενέργεια του ατόμου.
Ο ασκών χρησιμοποιεί τους αντίχειρες, τα δάχτυλα, τους αγκώνες ή τα γόνατα για να εφαρμόσει πιέσεις αλλά και άλλες τεχνικές (διατάσεις κ.α.) στους «μεσημβρινούς», τα «κανάλια» μέσα στα οποία ρέει η ενέργεια σε όλο το σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στην αποκατάσταση της ροής της ενέργειας και στην ανακούφιση των ενοχλήσεων, προάγοντας έτσι αυτό το αίσθημα ευεξίας, σωματικής και ψυχικής, που συνδέεται με την υγεία.

Ελληνική Εταιρεία Σιάτσου

Πως να κάνετε χαλαρωτικό μασάζ? Απο το κανάλι μας στο youtube.

Σεμινάρια Ολιστικού Μασάζ Σώματος.

Σεμινάρια Qi Energy

Αρωματοθεραπεία, Φτιάξτε τα δικά σας αιθέρια έλαια & κρέμες περιποίησης.

Ρεφλεξ(ι)ολογία

Κρυσταλλοθεραπεία

Τηλ. Επικοινωνίας για συνεδρίες & σεμινάρια : 693-9186551

Τι είναι η ρεφλεξ(ι)ολογία και ποια είναι τα οφέλη της.

Η δύναμη του Qi και πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε την ενέργεια μας.

                                                                                                                                                                                    Ανακαλύψτε  το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.                                                                                                                                                                                                     

bottom of page