top of page

ΜΑΣΑΖ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗΣ ΛΑΒΑΣ HOT STONES

HOT STONES.
Η πιο παλιά θεραπευτική τεχνική στον κόσμο είναι η επαφή. Για εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα χέρια, την θερμότητα και τούς λίθους σαν θεραπευτικά εργαλεία. Σήμερα το μασάζ με λίθους είναι ίσως η διασημότερη τεχνική και ταυτόχρονα η πιο «παρεξηγημένη» σε ότι αφορά την δράση της. Πολλοί την θεωρούν απλώς μία χαλαρωτική, μοδάτη τεχνική μασάζ και δυστυχώς μέσα σε αυτούς και πολλοί θεραπευτές. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι έμπειροι και ανοιχτόμυαλοι επαγγελματίες του χώρου μας θα βρουν στο Λίθους hot stones έναν πολύτιμο σύμμαχο στην θεραπευτική διαδικασία με τέτοια δύναμη όση η ζέση από τις ίδιες τις πέτρες.

 

 

 

Τα αποτελέσματα του μασάζ με κρύους ή θερμούς Λίθους από ηφαιστιακή λάβα είναι πολλά όσες και οι εφαρμογές του και είναι εκπληκτικά σε περιπτώσεις:

 • Άγχους, Αϋπνίας, Κατάθλιψης

 • Αυχενικού συνδρόμου, προβλημάτων πλάτης

 • Ισχιαλγίας / Οσφυαλγίας

 • Προβλημάτων στις αρθρώσεις

 • Αρθριτικών πόνων / Διαστρεμμάτων

 • Μυοσκελετικών πόνων κάθε είδους

 • Οστεοαρθρίτιδας / Ρευματισμών / Ινομυαλγίας

 • Δυσμηνόρροιας / Προβλημάτων περιόδου

Επίσης τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά και για την:

 • Τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος

 • Τόνωση του λεμφικού συστήματος

 • Αύξηση της ελαστικότητας των οστών

 • Τόνωση του ανοσοποιητικού

 • Προαγωγή της αποτοξινωτικής ικανότητας του σώματος

 • Τόνωση του μεταβολισμού

Μια συνεδρία με HotStones μασαζ (όπως επικράτησε να λέγεται) μπορεί να γίνει με θερμούς (Hot), χλιαρούς (Warm) ή κρύους (cold) Λίθους. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις οι λίθοι είναι από βασάλτη και στην τρίτη από μάρμαρο. Ο βασάλτης είναι ηφαιστιογενές πέτρωμα και επιλέχθηκε για την ιδιότητά του να διατηρεί και να μεταφέρει την θερμοκρασία με θαυμάσιο τρόπο, μιας και λόγω της καταγωγής του φέρει την «μνήμη» της θερμότητας, άρα και την ενεργειακή της ποιότητα. Το λευκό - πράσινο μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας χρησιμοποιείται για τους κρύους λίθους και αυτό λόγω της ιδιαίτερης ικανότητάς του να διατηρεί την χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα του έκανε τους Ρωμαίους να το χρησιμοποιήσουν στα περίφημα Ρωμαϊκά Λουτρά ώστε να έχουν μόνιμα κρύο νερό .Οι λίθοι είναι λείοι, διαφόρων μεγεθών και σχήματος και θερμαίνονται σε ειδικό σκεύος εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό θερμοστάτη για απόλυτη ασφάλεια. Σε μία συνεδρία χρησιμοποιούνται 120 - 130 πέτρες και η διάρκεια της είναι τουλάχιστον 60 λεπτά. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, γίνεται «στρατηγική» τοποθέτηση των λίθων έτσι ώστε να κινητοποιηθεί η ενέργεια και να προετοιμαστεί το μυϊκό σύστημα και οι αρθρώσεις. Η τοποθέτηση συνδυάζεται με μασάζ με τα χέρια ή/ και με τους λίθους, ανάλογα την περίπτωση. Οι συνδυασμοί με διάφορες τεχνικές μασάζ (Σουηδικό, Βαθέως Ιστού, Λεμφικό και Shiatsu) αλλά και η πολύ μεγάλη ποικιλία εφαρμογών του μασάζ το έφερε πολύ γρήγορα στην κορυφή της προτίμηση στα SPA και Θεραπευτήρια σε όλον τον κόσμο.

Έτσι μπορούμε να προσφέρουμε

 • Μασάζ σε όλο το σώμα με θερμούς Λίθους (για χαλάρωση, ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα)

 • Μασάζ με θερμούς Λίθους σε συνδυασμό με μασάζ Βαθέως Ιστού (για μυοσκελετικά κάθε είδους)

 • Μασάζ Λεμφικό ( με θερμούς και κρύους Λίθους για λεμφοίδημα -κυτταρίτιδα - αποτοξίνωση)

 • Σιάτσου με θερμούς Λίθους (για ενεργειακή τόνωση / εξισορρόπηση των μεσημβρινών)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Αμερική για το HotStonemassage.Aυτό το «ρεύμα» ίσως οδηγεί κάποιους να πιστέψουν ότι είναι μία ακόμη «μόδα» της εποχής μας. Μία όμως πιο προσεκτική ματιά στην ιστορία εύκολα θα μας πείσει για το αντίθετο.

Οι τρεις βασικοί πολιτισμοί οι οποίοι επηρέασαν τον τρόπο που εξελίχθηκε το σύγχρονο HotStoneMassage είναι οι Κινέζοι, οι Ινδιάνοι και οι Χαβανέζοι. Αλλά και οι Αιγύπτιοι και οι Ινδοί με την Αγιουβερδική θεραπευτική τέχνη, χρησιμοποιούσανε λίθους με ή χωρίς θερμότητα. Η πρώτη καταγραμμένη χρήση λίθων είναι στην αρχαία Κίνα όπου σε συνδυασμό με την Μόξα για να προσθέτουν θερμότητα, χρησιμοποιούσαν τις πέτρες για την θεραπεία πολλών, διαφορετικών ασθενειών. Οι ιθαγενείς της Χαβάη τοποθετούσανε θερμούς ηφαιστιογενείς λίθους τυλιγμένους σε φύλλα φυτών πάνω στους σφιγμένους μυς για να θεραπεύσουν τον πόνο.

Η τεχνική επανα - ανακαλύφθηκε το 1993 στην Αμερική από την θεραπεύτρια MaryNelson. Η ιστορία λέει πως η κυρία Nelson έκανε σάουνα με την ανιψιά της που υπέφερε από πόνους στους ώμους και τα χέρια. Ξαφνικά, η κυρία Nelson είχε την έμπνευση να πάρει μια από τις ζεστές πέτρες που χρησίμευαν για να θερμαίνουν τη σάουνα και άρχισε με αυτήν να κάνει μασάζ στην ανιψιά της στις πονεμένες περιοχές. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Η ανακούφιση και η ευχαρίστηση από αυτό το «θερμό» μασάζ ήταν μεγάλη. Αυτή ήταν η «αναγέννηση» του HotStoneTherapy.

 

Το μασαζ με hot stones είναι τόσο αποτελεσματικό που μπορεί να υποβάλει αρχικά σε ανακούφιση δυνατών χρόνιων πόνων στην μέση και στην πλάτη στα πόδια και στους ενεργειακούς μεσημβρινούς. Με συνδυασμό πολύ καλού  μασάζ αρωματοθεραπείας μπορεί κάποιος να απαλύνει αρχικά τον πόνο να κάνει αυτοθεραπεία και τελικά σε ελάχιστες συνεδρίες να τον εξαφανίσει εντελώς. Έχουμε πολλούς ασθενείς που μετά την θεραπεία δεν χρειάστηκαν μασάζ για 1 χρόνο και όταν ήρθαν στο orientalmassage είχαν ισχυρούς πόνους στην πλάτη στην μέση και τον αυχένα. Όταν κάθε μάλαξη και πίεση  είναι τρομερά επώδυνη οι hot stones θα απορροφήσουν τον πόνο στην σπονδυλική στήλη στα πέλματα στις παλάμες για να χαλαρώσει ο δέκτης. Με αρωματοθεραπεία ελαφρά μάλαξη στις πρώτες συνεδρίες μαλάξεις αλλά και θα έχει μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία. Από την εμπειρία μας και την άμεση εφαρμογή των hot stones η θεραπεία ολοκληρώνεται με διατατικές ασκήσεις. Τελικά ο θεραπευόμενος έγινε καλά και δεν χρειάστηκε καν θεραπείες συντήρησης μασάζ.  Το σίγουρο πάντως είναι ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των HotStones, ίσως δεν είχα την ευκαιρία να φτάσω σε αυτό το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 

 

                                                                                                                                                                                    Ανακαλύψτε  το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.                                                                                                                                                                                                     

bottom of page