
Μασαζ της ανατολης
Ολιστικό θεραπευτικό μασαζ, χαλαρωτικό μασάζ, αθλητικα μασαζ, Λόμι λόμι, Εναλλακτικές Θεραπείες.
Τα πιο εναλλακτικά μασάζ της Αθήνας!
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
6939 186551
Χαλάνδρι & Κυψέλη
Whats Up/Viber Anatoliansmassage αν δεν απαντήσουμε για να κάνετε την κράτηση σας.
Οστεοπαθητική, μασάζ,βελονισμός,ενεργειακοί μεσημβρινοί, τάι τσι. Η σύγχρονη οστεοπαθητική συνδυάζει όλες τις τεχνικές και κάνει θαύματα.
Οστεοπαθητική είναι η ανάταξη της σπονδυλικής στήλης, και η επαναφορά ανατομικών μοιρών, κυρίως του μεσοσπονδύλιου δίσκου στη φυσιολογική του θέση.Όπως λένε στην Ελλάδα με την Οστεοπαθητική με το μασάζ έχει <<σωθεί>> ο κόσμος. Κάποτε η οστεοπαθητική και η χειροπρακτική ήταν υποτιμμημένες αλλά όχι πια. Σήμερα υπάρχουν σχολές και γνώστες που σκοπό έχουν να επαναρυθμίσουν το σώμα. Σε συνδιασμό με το μασάζ η εμπειρία είναι πιο ανάλαφρη και ο θεραπευόμενος επωφελείτε απο την αποτοξίνωση που κάνει ένα καλό μασάζ και την αιμάτωση τις επόμενες δύο ημέρες.
Ιστορικό
Πρώτες αναφορές για την οστεοπαθητική έχουμε στην αρχαία Ελλάδα από τον Ιπποκράτη. Τον 5ο αιώνα π.Χ. με τις μεθόδους της οστεοπαθητικής θεράπευαν τα νοσήματα της σπονδυλικής στήλης και των σωματικών οργάνων. Ο Ιπποκράτης ονόμασε την μέθοδο μασαζ ραχειοθεραπεία. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο καλός γιατρός πρέπει να γνωρίζει να κάνει μάλαξη και χωρίς αυτό ο γιατρός δεν είναι καλός. Ο Ιπποκράτης έβλεπε τον άνθρωπο ως ΟΛΟΝ και χώριζε σε <<σφαίρες>> τον ίδιο τον άνθρωπο. Για όσους ασχολούνται με τα πνευματικά θέματα αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι αυτή τη διαπίστωση για την υγεία και εξέλιξη μας. Γι αυτό και ο Ιπποκράτης είναι πατέρας της Ιατρικής
Η σοβαρή αναγέννηση της γίνεται μετά την δεκαετία του 50. Τον 19ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1894 ο Δρ. Ανδρέ Στήλ (Αγγλία) ίδρυσε την πρώτη σχολή Οσ/κής. Σχεδόν ταυτόχρονα το 1895 ο Ράλμερ (ΗΠΑ) ίδρυσε την πρώτη σχολή χειροπρακτικής και καθιέρωσε το μασάζ στον δυτικό κόσμο ως Ιατρική μέθοδος. Η χειροπρακτική και η οστεοπαθητική γίνονται δύο βασικές κατευθύνσεις της φυσιοθεραπευτικής ιατρικής.
Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 οσ/κά νοσοκομεία στις ΗΠΑ όπου οι ασθενείς καλύπτονται από τις ασφάλειές τους όταν κάνουν μασαζ και συνεδρίες χειροπρακτικής. Στην Γαλλία και την Γερμανία τα ταμεία πληρώνουν οστεπαθητικούς γιατί είναι πιο οικονομική η αφάρμακος θεραπεία απο να παίρνει ο ασθενής φάρμακα. Στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιώτες που προσφέρουν γρήγορες λύσεις διακρανικής αναδιάταξης, βελονισμό και μασαζ απο τους πάγκους σε λαικές στην Κίνα και την Ταυλάνδη εώς τα εμπορικά κέντρα στο Λονδίνο και το Παρίσι.
Σήμερα η Οστεοπαθητική διδάσκεται σαν ξεχωριστός επιστημονικός κλάδος και η φοίτηση είναι πενταετής. Υπάρχουν όμως και διετείς σχολές ή σεμινάρια χειροπρακτικής. Στην Αγγλία βρίσκεται η Διεθνής Ομοσπονδία Οσ/κής (FIMM The international federation of Manual Medicine) και τα μέλη τους είναι μόνο Ιατροί. Το 1992 στο Λονδίνο ιδρύθηκε ινστιτούτο μυοσκελετικής ιατρικής (B.I.M.M. – British Institute of Muskuloskeletal Medicine) σαν μια σύνθεση της Βρετανικής Ομοσπονδίας Οστεοπαθητικής Ιατρικής και του Ινστιτούτου Ορθοπεδικής Ιατρικής. Στη Γαλλία και στην Αυστραλία λειτουργούν πανεπιστημιακές σχολές στεοπαθητικής με μεγάλη επιτυχία. Το επάγγελμα αυτό κάποτε υποτιμημένο γιατί είχε δοθεί μεγάλη σημασία στα φάρμακα και τα μηχανήματα κάποτε κερδίζει την θέση του στον δυτικό κόσμο. Δυστυχώς στην Ελλάδα αργεί πολύ η επίσημη αναγνώρισή της. Η βιβλιογραφία δεν είναι αρκετή, γι’ αυτό και έχουμε μερική γνωστοποίηση της επιστήμης αυτής.
Ένα μεγάλο τμήμα (πάνω από 90%) του όγκου δουλειάς, καλύπτει η θεραπεία της δισκοκήλης, δισκοπάθεια κλπ. Μάλιστα οι περισσότεροι πελάτες στους οστεοπαθητικούς και χειροπράκτες είναι λόγω πόνου στην πλάτη και στην μέση.
Η συνηθισμένη κλασσική αντιμετώπιση της δισκοκήλης είναι η χειρουργική επέμβαση. Αλλά οι πρόσφατες έρευνες που έχουν γίνει στο Λονδίνο, απέδειξαν ότι οι 4 από τους 5 εγχειρισμένους θα μπορούσαν να αποφύγουν την χειρουργική επέμβαση. Στόχος είναι η απεμπλοκή της σπονδυλικής στήλης και μάλιστα στο μασαζ της ανατολης χρησιμοποιούμε ειδικό κρεβάτι περιστροφής για την αποσυμφόρηση της σπονδυλικής στήλης και την αποσυμπίεση των σπονδύλων.
Παθογένεια
Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής δημιουργείται φθορά στον δίσκο, και εμφανίζεται η προβολή του στο μεσοσπονδύλιο διάστημα από διάφορες αιτίες. Ο δίσκος έρχεται σε επαφή με το αντίστοιχο παρασπονδυλικό νεύρο και προκαλεί πόνο, μυϊκό σπασμό, ίνωση, δυσκαμψία των αρθρώσεων και αγκύλωση. Αργότερα δημιουργούνται σοβαρές τροφικές μεταβολές που οφίλονται επίσης και στην ακινησία.
Οι κατάλληλοι χειρισμοί των σπονδύλων απομακρύνουν τον δίσκο από την ρίζα του νεύρου και βελτιώνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων τηςσπονδυλικής στήλης. Πιστεύεται ότι ο πόνος ελαττώνεται επειδή διεγείρονται ταυτόχρονα οι Ι και ΙΙ μηχανοϋποδοχές.
Το νευρικό μας σύστημα είναι αυτό που ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Αυτή η ρύθμιση γίνεται με την μορφή μηνυμάτων από των εγκέφαλο μέσω των παρασπονδυλικών νεύρων.
Δηλαδή η σπονδυλική στήλη είναι ο κύριος δρόμος μέσα από τον οποίο περνά το νευρικό σύστημα. Αν όμως σε αυτή την πορεία υπάρχει κάποιο εμπόδιο (ένας δίσκος που έχει μετατοπιστεί), μπλοκάρεται το παρασπονδυλικό νεύρο, προκαλείται πόνος και διαταραχές στην λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος και των οργάνων. Σε αυτή την φάση η επέμβαση του οστεοπαθολόγου ή του μασέρ ο οποίος κάνει λαβές χειροπρακτικής είναι απαραίτητη.
Ο σκοπός του οστεοπαθολόγου φυσικοθεραπευτή είναι να βρει και να απομακρύνει το αίτιο που προκαλεί τη νόσο ψηλαφίζοντας την ράχη του θεραπευόμενου.
Τι κάνει ο οστεοπαθολόγος
Ο οστεοπαθολόγος με τους κατάλληλους χειρισμούς,λαβές, μασάζ, εργαλεία, έλαια διορθώνει την λανθασμένη θέση της σπονδυλικής στήλης και απαλλάσσει τα νεύρα που περνούν μέσα της από τη μηχανική πίεση που οφείλεται στη μετατόπιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου.
Η τεχνική των χειρισμών
Σπονδυλοθεραπευτικοί χειρισμοί εφαρμόζονται σε 2 φάσεις:
-
Παθητική κίνηση σε όλη την ακτίνα στην άρθρωση, πίεση και διάταση στους μύες (mobilisation) με κυκλικές κινήσεις αφού έχει ζεσταθεί ο θεραπευόμενος με καλό μασαζ.
-
Ο χειρισμός – μία γρήγορη και δυνατή κίνηση στην άρθρωση που συνοδεύεται από ένα αρθρικό τριγμό απομακρύνοντας τις αρθρικές επιφάνειες.
Εδώ πρέπει πάντα να κυριαρχεί ο νόμος της αντίθετης κίνησης προς την πλευρά του πόνου χωρίς να προκαλείται ο πόνος με λαβές και τεχνικές που μόνο ένας έμπειρος χειροπράκτης γνωρίζει. Οι θεραπευτές στο μασαζ της ανατολης γνωρίζουν και ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξειςστον κόσμο της χειροπρακτικής.Θα σας βοηθήσουν θα σας συμβουλέψουν και θα επιλύσουν πολλά προβλήματα όπως η κύφωση ή ακόμα και χρόνιοι πόνοι στη μέση και στην πλάτη.
Όταν όλες οι κατευθύνσεις είναι μπλοκαρισμένες και φέρνουν πόνο τότε δεν είναι δυνατόν να γίνει κανένας χειρισμός. Τότε η φύση που είναι σοφή μας έχει δώσει μυστικά εργαλεία που διορθώνουν αυτήν την κατάσταση και ξεμπλοκάρουμε το σώμα σε όλα τα επίπεδα. Το ισχυρότερο εργαλείο και όπλο είναι ένα καλό μασαζ.
Τι μπορεί να περιμένει ο ασθενής από έναν οστεοπαθολόγο
-Άμεση ή βραχυπρόθεσμη σημαντική ελάττωση του πόνου και διεύρυνση της κίνησης της σπονδυλικής στήλης.
-Σημαντική ελάττωση συχνότητας και βαρύτητας μελλοντικών κρίσεων. Είναι απίστευτη η αποτελεσματικότητα μια θεραπείας διακρανικής ευθυγράμμισης με έναν χειροπράκτη. Δημιουργεί ένα αίσθημα ελαφριάς μέθης και είναι πολύ ευχάριστο.
Γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η θεραπεία ακόμη και μετά τη βελτίωση
Μετά από τις πρώτες ανατάξεις αποσυμπιέζεται το νεύρο και ο ασθενής αισθάνεται ανακούφιση.
Αλλά η κατάσταση των περισπονδυλικών στοιχείων ( μύες, τένοντες, σύνδεσμοι) έχουν προσαρμοστεί στην προηγούμενη παθολογική κατάσταση της σπονδυλικής στήλης, για αυτό καλά θα ήτανε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις (συνολικά 6 με 10).
Το θεραπευτικό πρόγραμμα είναι πολύ αποτελεσματικό και συμπεριλαμβάνει ακόμα την υπερηχοθεραπεία, πατήματα για την κύφωση,dts με κρεβάτι περιστροφής,έλξεις, τεχνικές injection ( όταν υπάρχει ανάγκη) και την κινησιοθεραπεία.
Ασκήσεις
Οι ασκήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του θεραπευτικού προγράμματος. Ο ασθενής διδάσκεται ένα πρόγραμμα μικρής έντασης και συχνής επανάληψης που αφορά όλες τις κύριες ομάδες των μυών γύρω από την πάσχουσα περιοχή. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ατομικές τους ανάγκες. Το θεραπευτικό πρόγραμμα είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά δεν είναι πανάκια και πρέπει πάντα ο γιατρός να αποφεύγει τους χειρισμούς όταν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις.
Τι θεραπεύει η Οστεοπαθητική?
ΠΟΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
Μια πρόσφατη έρευνα της κλινικής Οστεοπαθητικής απέδειξε τη μεγάλη κλίμακα ασθενών που πάσχουν από προβλήματα στη μέση. Οι περισσότεροι πόνοι στη μέση είναι αποτελέσματα μηχανικών εντάσεων που στη συνέχεια προκαλούν σημαντική φθορά εκφυλισμό των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης, κατάρρευση και δυσλειτουργία του σώματος και του οργανισμού γενικότερα, όπως επίσης και δημιουργία συμπτωμάτων πόνου και άλλων σωματικών ενοχλήσεων. Η οστεοπαθητική με την ολισθητική προσέγγιση της στο δυναμικό του σώματος, αντιμετωπίζει και θεραπεύει τους πόνους που δημιουργούνται στη μέση/ράχη χρησιμοποιώντας και τη συμμετοχή του ασθενούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών αναφέρεται στο γυναικείο πληθυσμό και κυρίως σε εργαζόμενες μητέρες με προβλήματα, όπως πονοκεφάλους αλλά και σοβαρές μυοσκελετικές εντάσεις που παραλύουν την υγεία. Ένα μεγάλο μέρος των πονοκεφάλων αυτών εντοπίζεται στον αυχένα.
ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Το αυχενικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας. Ενδεικτικά συμπτώματα είναι πονοκέφαλοι, ίλιγγοι, δυσφορία, ζαλάδες, μούδιασμα των άκρων και πόνος στον αυχένα. Πιθανοί γενεσιουργοί λόγοι είναι η εκ γενετής σωματική διάπλαση, η κακή στάση του σώματος, πιθανές κακώσεις λόγω ατυχήματος και το στρες. Πολλοί καταφεύγουν στη χρήση φαρμάκων, χωρίς όμως ουσιαστική και μακρόχρονη θεραπεία. Ουσιώδη αντιμετώπιση του αυχενικού συνδρόμου προσφέρει η οστεοπαθητική. Η μέθοδος που θεραπεύει και ανακουφίζει χωρίς ο ασθενής να προσφεύγει υποχρεωτικά σε φάρμακα η επεμβάσεις.Πολλές φορές οι ασθενείς περιγράφουν μια ιδιαίτερα χαλαρή αίσθηση μετά απο κάθε θεραπεία και ένα είδος ενέργειας που κάνουν την ίδια την θεραπεία μοναδική. Αξίζει κάποιος να δοκιμάσει αυτήν την ευχάριστη και τόσο σημαντική εμπειρία για την υγεία μας.
Διακρανική ευθυγράμμιση
Χειροπρακτική
Τι είναι η χειροπρακτική και ποια η σημασία της? Ύστερα απο δύο δεκαετίες φαρμάκων, εγχειρήσεων, μηχανημάτων με αποτελέσματα μικρής αξίας, πολύ χρόνο και κάποιες φορές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας θεραπείες επιτέλους η χειροπρακτική εφαρμόζεται στην χώρα μας σε πιο επιστημονικό πλαίσιο. Στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες η χειροπρακτική και το μασαζ είναι πλέον μία αναγνωρισμένη επιστήμη που διδάσκεται σε πανεπιστημιακές σχολές και χαίρει της εκτίμησης του συνόλου της επιστημονικής κοινότητας. Αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (αν και υπήρχε πολύ καιρό πριν στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος) έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, που ολοένα αυξάνονται. Ποιο είναι το... μυστικό που κάνει αυτή τη μέθοδο τόσο δημοφιλή;
Τι είναι η χειροπρακτική
Πολλοί άνθρωποι, ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα χειροπράκτη μασέρ. Η καθιστική ζωή, η πολύωρη εργασία σε γραφεία μπροστά στους υπολογιστές, το στρες και παράλληλα η ανεπαρκής σωματική άσκηση ενδέχεται να δημιουργήσουν με τον καιρό προβλήματα ακόμα και σε ένα υγιές κατά τα άλλα σώμα. O αυχένας μας χάνει σταδιακά τη φυσική του λόρδωση και τείνει να γίνει ευθύς. Φανταστείτε ότι για κάθε ίντσα πρόσθιας μετακίνησης το βάρος που σηκώνει διπλασιάζεται και θα καταλάβετε την καταπόνηση που υφίσταται καθημερινά τόσο αυτός όσο και το υπόλοιπο σώμα μας. Η πλάτη μας καμπουριάζει, η λεκάνη γέρνει προς τα πίσω, και κατά συνέπεια τα φυσιολογικά τόξα της σπονδυλικής μας στήλης αναστρέφονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπονούνται όχι μόνο οι σπόνδυλοι, αλλά και οι μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που η χειροπρακτική, η οποία μετράει κάτι περισσότερο από έναν αιώνα ζωής (πρωτοεφαρμόστηκε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα), είναι σήμερα τόσο διαδεδομένη: όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν μυοσκελετικά προβλήματα, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο σύγχρονο τρόπο ζωής.
Τα είδη της μεθόδου
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη γέννησή της έχουν δημιουργηθεί πολλές υποειδικότητες, όπως είναι η αμιγής χειροπρακτική, η ορθοπεδική και η εμβιομηχανική.Μέσα σε αυτά ήρθαν να προστεθούν τα μασάζ και οι ενεργειακοί μεσημβρινοί της Ανατολής η του Ιπποκράτη, η αρωματοθεραπεία, νέες συνταγές με βότανα, ειδικές διατάσεις και πιέσεις όπως το shiatsu και άλλες πολλές θεραπείες μασαζ. Αυτό σημαίνει πως ενώ η φιλοσοφία της μεθόδου παραμένει η ίδια, ενδέχεται η προσέγγιση να διαφέρει από θεραπευτή σε θεραπευτή, ανάλογα με τη σχολή στην οποία ανήκει. Γενικά ένας θεραπευτής οφείλει να είναι ανοιχτόμυαλος και να έχει ευρεία γνώση του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν, για παράδειγμα, θεραπευτές που χρησιμοποιούν δυνατές μαλάξεις για να μαλακώσουν τους μυς και να προετοιμάσουν το σώμα για την κύρια θεραπεία και άλλοι που χρησιμοποιούν ηπιότερες μαλάξεις, μικρές δονήσεις ή ηλεκτροθεραπεία στο στάδιο της προετοιμασίας. Η κυρίως θεραπεία, ωστόσο, παραμένει η ίδια: ο χειροπρακτικός χρησιμοποιεί χειρισμούς (ανατάξεις) ώστε να επαναφέρει τα τόξα της σπονδυλικής στήλης, τις καμπύλες του σώματος δηλαδή, στη φυσιολογική τους θέση. Η μέθοδος εστιάζει στο κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω της απελευθέρωσης των σπονδύλων και των νεύρων του νωτιαίου μυελού.
Πόσο ασφαλής μέθοδος είναι ;
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, στατιστικά ο κίνδυνος στα χέρια του χειροπρακτικού είναι ελάχιστος, σχεδόν ανύπαρκτος. Εξάλλου, για να γίνει κάποιος χειροπρακτικός, απαιτούνται πολλά χρόνια εκπαίδευσης. O θεραπευτής αναλαμβάνει παράλληλα και το ρόλο του «εκπαιδευτή» απέναντι στον ασθενή, καθώς πολλές φορές -ασυνείδητα ίσως- δεν δίνουμε σημασία σε μερικές μικρές αλλά ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες: αν, για παράδειγμα, ο χειροπρακτικός διαπιστώσει πως η κακή στάση του σώματός σας επιδεινώνεται εξαιτίας της λάθος αναπνοής, θα σας «θυμίσει» πώς πρέπει να αναπνέετε. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επιλέξετε ένα χειροπρακτικό που διαθέτει συστάσεις, εμπειρία και να μπορεί να πιστοποιήσει τα -πολλά- χρόνια της εκπαίδευσής του. Λογικά απο τις πρώτες συνεδρίες θα έχετε αποτελέσματα.
Πώς γίνεται η θεραπεία
Στην πρώτη συνεδρία ο χειροπρακτικός θα πάρει ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό και στη συνέχεια θα κάνει ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης σε διάφορες γωνίες: σε κάμψη, σε έκταση, πλάγια, δεξιά και αριστερά. Η ψηλάφηση γίνεται κατά κανόνα με τα χέρια. «Δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσεις την κλινική εξέταση που γίνεται με το χέρι. Ένας καλός χειροπρακτικός εμπιστεύεται πρώτα από όλα τα χέρια του για να κάνει τη διάγνωση. Σήμερα, χάρη στην τεχνολογία, έχουμε τη δυνατότητα επακριβών μετρήσεων με μηχανήματα. Ωστόσο, αυτές οι μετρήσεις έπονται και πρέπει να επιβεβαιώνουν τη διάγνωση που έγινε με τα χέρια». Η εξέταση έχει ως στόχο να διερευνήσει ποια σημεία είναι υποκινητικά και ποια είναι υπερκινητικά ή ασταθή. Τα ασταθή σημεία ο χειροπρακτικός δεν τα ακουμπά, αλλά με τους ειδικούς χειρισμούς του προσπαθεί να κινητοποιήσει τα υποκινητικά. «Ποτέ δεν εφαρμόζεις τους ίδιους χειρισμούς σε όλους. Κάθε ασθενής έχει το δικό του, μοναδικό ιστορικό και χρειάζεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση». Αφού, λοιπόν, γίνει η διάγνωση, με ή χωρίς τη συμβολή μηχανημάτων, αρχίζει η προετοιμασία για να μαλακώσουν οι μύες με ένα καλό μασάζ με το ανάλογο θεραπευτικό βότανο και να δεχτούν τους χειρισμούς του χειροπρακτικού. Η ίδια η μέθοδος δεν λειτουργεί συμπτωματικά, δεν αρκείται δηλαδή στο να ανακουφίσει απλώς τον ασθενή, αλλά προχωρά σε βάθος. Με σεβασμό και γνώση«Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως το χειροπρακτικό είναι να ανακαλύψει την αιτία μιας πάθησης. Αν, για παράδειγμα, το πρόβλημα οφείλεται σε κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα ποιοι παράγοντες δημιούργησαν την κήλη», . Αφού ολοκληρωθεί η κλινική εξέταση και η προετοιμασία, που αποσκοπεί στο να μαλακώσουν οι μύες με το μασαζ, ο χειροπρακτικός κάνει ανατάξεις. Αυτές οι λεπτές κινήσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό και βαθιά γνώση της ανατομίας και φυσιολογίας. Αντίθετα με ό,τι μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, οι χειρισμοί του χειροπρακτικού δεν είναι βίαιοι, ούτε επώδυνοι. Εκτελούνται «με μεγάλη ταχύτητα και μικρό εκτόπισμα», όπως συνηθίζεται να λένε οι ίδιοι οι θεραπευτές. Αυτές οι «ανατάξεις» μπορεί επίσης να συνοδεύονται από ειδικές ασκήσεις, που έχουν ως στόχο να δυναμώσουν τους μυς που πάσχουν.Σε ποιους απευθύνεται. Η χειροπρακτική μπορεί να εφαρμοστεί τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε προβλήματα αρθρώσεων. Μερικές από τις περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι: αυχενικά προβλήματα που σχετίζονται με εκφυλιστικές αλλοιώσεις, αυχενικό σύνδρομο, προβλήματα που εντοπίζονται στη θωρακική μοίρα, όπως κύφωση και σκολίωση, οσφυαλγίες που μπορεί να οφείλονται μεταξύ άλλων σε κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου ή σε σπονδυλολισθήσεις, αρθρίτιδες, πόνοι στα γόνατα, τραυματισμοί και πονοκέφαλοι που προκαλεί το αυχενικό σύνδρομο.
Τριγμοί που θεραπεύουν!
Όσοι έχουν δοκιμάσει τη χειροπρακτική θυμούνται πολύ καλά τον ήχο που παράγεται από τους χειρισμούς του θεραπευτή, το χαρακτηριστικό «κρακ» των οστών που ανατάσσονται. Δεν ξέρουν όμως πως, σύμφωνα με έρευνες, χάρη σε αυτούς τους μικρούς τριγμούς που βγάζει το σώμα μας, δημιουργούνται φυσαλίδες αζώτου που στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλο, ο οποίος εκκρίνει εγκεφαλίνες και ενδορφίνες, που με τη σειρά τους δημιουργούν έντονη μυοχαλάρωση μεγάλης διάρκειας καθώς και αναλγησία. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι χειρισμοί του θεραπευτή δημιουργούν επιπλέον διάχυτη ευφορία, σαν ελαφριά μέθη!
Θεραπευτικό Ολιστικό Μασάζ και χειροπρακτική.
Αγαπημένο θέμα για το μασαζ της ανατολης το ολιστικο μασαζ. Είναι το πιο προσωπικό ατομικό μασάζ που μπορείτε να έχετε στο ολιστικό μασάζ και είναι το μασαζ του πνεύματος και της καρδιάς. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου.
Το μασάζ είναι ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των ασθενών. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου.
Στις αρχές του πέμπτου αιώνα Π.Χ., ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, έγραφε: «Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές… Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή»
Ο Πλίνιος, ο φημισμένος Ρωμαίος βοτανολόγος, χρησιμοποιούσε το μασάζ τακτικά για να ανακουφίζεται από το άσθμα.
Ο Ιούλιος Καίσαρας, που υπέφερε από επιληψία, έκανε μασάζ και βελονισμό για να καταπραΰνει τη νευραλγία και τους πονοκεφάλους του. Μετά τη πτώση της Ρώμης, τον πέμπτο αιώνα Μ.Χ., μικρή πρόοδος συντελέστηκε στην Ευρώπη όσον αφορά την ιατρική και μόνο οι Άραβες μελέτησαν και ανέπτυξαν διδάγματα της σοφής παράδοσης.
Ο Αβισένα, Άραβας φιλόσοφος και γιατρός του ενδέκατου αιώνα, αναφέρει στον Κανών του ότι το αντικείμενο του μασάζ ήταν «η διάλυση των περιττών και βλαβερών ουσιών».
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το μασάζ δεν ήταν καθόλου διαδεδομένο λόγω της απέχθειας προς τις απολαύσεις τις σάρκας. Αναβιώνει όμως τον έκτο αιώνα, κυρίως μέσα από τη δουλειά του Γάλλου γιατρού Αγιπρουάζ Παρέ.
Αργότερα στην αρχή του δεκάτου ενάτου αιώνα, ένας Σουηδός ειδικός, ο Περ Χενρικ Λίγκ αναπτύσσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Σουηδικό μασάζ, συνδυάζοντας το δικό του σύστημα γνώσεων περί σωματικής αγωγής και φυσιολογίας με τις Κινέζικες, Αιγυπτιακές, Ελληνικές και Ρωμαϊκές τεχνικές.
Σήμερα, η θεραπευτική αξία του μασάζ έχει αναγνωριστεί ξανά και συνεχίζει να ανθίζει και να αναπτύσσεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο, τόσο ανάμεσα στους γιατρούς γενικής ιατρικής όσο και ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου.
Στην ηπειρωτική Ελλάδα το μασάζ ήταν η μοναδική θεραπεία διαθέσιμη με πολλά γιατροσόφια για να απαλύνουμε τον πόνο και να γιατρέψουμε κάποιον. Κρύσταλλοι, βοτάνια, ματζούνια και μάλαξη σε ένα πραγματικά μοναδικό συνονθύλευμα ιατρικής, επιστήμης, επιστημολογίας δημιουργούσαν μοναδικές ιστορίες λαογραφίας που λατρεύουμε στο orientalmassage.
Οι επιστημονικές βάσεις για τη δράση του μασάζ είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα ενώ προσβλέπει στη βελτίωση της αναπνοής και οξυγόνωσης των κυττάρων, όπως και στην απομάκρυνση των τοξίνων από τους ιστούς.
Με τον συνδιασμό κινήσεων χειροπρακτικής οι λεγόμενες λαβές δουλεύουμε με το σώμα σε πολλά επίπεδα μυικό, τα οστά, νευρολογικό, λεμφικό κλπ.
Βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία και βοηθάει στην διάσπαση του υποδόριου λίπους βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας. Επίσης, χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς και τις περιτονίες ανακουφίζοντας έτσι τους πόνους και τις εντάσεις.
Η χρήση των λαδιών βάσης και αιθέριων ελαίων προσθέτουν ενεργητικές στον οργανισμό ουσίες, μιας και απορροφώνται μικρές ποσότητες των θεραπευτικών ουσιών που περιέχουν. Ο συνδυασμός του μασάζ με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την κάθε περίπτωση, βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας.
Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:
-
Μυϊκή ένταση, κόπωση, θλάσεις, συμφύσεις.
-
Κράμπες, ρευματισμοί.
-
Οσφυαλγία, αυχενικό, σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία, αρθρίτιδα, τενοντίτιδα.
-
Ισχιαλγία, πονοκέφαλος και ημικρανίες από ένταση, χρόνιες νευραλγίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, πολιομυελίτιδα.
-
Αυξάνει τις λειτουργίες του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος: άγχος, στρες, αϋπνίες, κατάθλιψη, έλλειψη συγκέντρωσης, πεσμένη λίμπιντο.
-
Χρόνιες παθήσεις, αδυναμία και ανεπάρκεια του αναπνευστικού συστήματος.
-
Αυξημένη πίεση, αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, κιρσοί.
-
Οιδήματα.
-
Αδύναμη πέψη, δυσπεψία, καούρες, κολίτιδα, χρόνια δυσκοιλιότητα.
-
Δυσμηνόρροια, μαστίτιδα, εγκυμοσύνη: πόνοι στη μέση, στον αυχένα, κόπωση, οιδήματα.
-
Αδυνάτισμα και αισθητική: πλαδαρότητα, κατακράτηση υγρών, κυτταρίτιδα, μουντή ή γηρασμένη επιδερμίδα.
-
Αντιγήρανση γενικά: βελτιώνει την αποτοξίνωση και τη θρέψη των ιστών τόσο εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά όργανα.
Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ του orientalmassage.eu περιποιείται το άτομο ως μία οντότητα και όχι μόνο ως μια απλή επικέντρωση σε κάποια σωματικά προβλήματα (η διαφορά από το Σουηδικό μασάζ). Στο ολιστικό μασάζ η συμπεριφορά τόσο του θεραπευτή όσο και του δέκτη και η επικοινωνία μεταξύ τους έχουν εξαιρετική σημασία να υπάρχει χημεία δηλαδή για να έχει αποτέλεσμα η θεραπεία. Πολλές τεχνικές εμεπεριέχονται απο την ρεφλεξολογία, εως το Σουηδικό μασάζ το λόμι λόμι,την ηχοθεραπεία, το ρείκι, την βιοενέργεια και την κρυσταλλοθεραπεία.
Ο ρόλος του δέκτη είναι να είναι χαλαρός αλλά σε εγρήγορση, εστιάζοντας τη προσοχή του στο άγγιγμα του θεραπευτή, ενώ ο προσφέρων πρέπει να παραμένει προσηλωμένος και να μεταδίδει στο μασάζ μια αίσθηση αληθινής φροντίδας.
Το ολιστικό θεραπευτικό μασάζ επηρεάζει επίσης τα κέντρα ενέργειας ή chakras του «ανεπαίσθητου σώματος». Δεν είναι ασυνήθιστο κατά τη συνεδρία του ολιστικού μασάζ οι δύο συμμετέχοντες να φτάσουν σε ένα επίπεδο υψηλής συνειδητότητας «παρουσίας στο παρόν» εμπειρία παρόμοια με εκείνη του διαλογισμού. Άλλωστε μασάζ είναι αραβική λέξη και σημαίνει να νιώθεις απο το άγγιγμα...και στο ολιστικό μασάζ του orientalmassage.eu μιλάει η καρδιά. Τι πιο σημαντικό, δεν νομίζετε?!

lucid dreams massages poseidon project begins

Μασάζ Ποσειδών Πρόγραμμα Εναλλακτικών Θεραπειών Μασάζ Ποσειδών Καλοκαίρι 2018

Ολιστικο μασαζ η δύνμαη είσαι εσυ!

lucid dreams massages poseidon project begins
Ανακαλύψτε το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.