top of page

Παραδοσιακό Μασάζ με πατήματα μόνο για άντρες.

μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,

 • Μασαζ με τα πόδια Ρωσσία. Να σημειώσουμε ότι σε όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ και στην Ρωσία η φυσικοθεραπεία έφτασε σε υψηλότατο επίπεδο. Σήμερα υπάρχουν κλινικές στην Γεωργία, την Ρωσία την Ουκρανία που ασθενείς απο την Αμερική και την Ευρώπη πηγαίνουν για αποκατάσταση με εκπληκτικά αποτελέσματα. Απο επίσκεψη μου εμπειρία μου σε εκπαίδευση σε σχολές του ανατολικού μπλοκ μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός και η τελειότητα που αποζητούσαν όπως και η γνώση και συνδυασμός με θεραπείες βιοενέργειας. Είναι γνωστή η Ρώσικη Krav Maga που έχει απίστευτη ροή και είναι πιο αποτελεσματική απο την ίδια την Ισραηλινή τέχνη. Ονομάζεται systema και μέρος της εκπαίδευσης και για το ζέσταμα είναι τι άλλο το massage ( όπως και στις Ινδίες). Ψάξτε για την SYSTEMA ξεπερνάει σε μαγικά την Krav Maga του Jason Bourne.

Πολεμικό Λόμι Λόμι style Χαβάη. Το μασάζ των πολεμιστών σε ένα κατά τα άλλα ειρηνικό και αρμονικό τύπο μασάζ.

Chavutti Thirummal foot massage. Μασαζ με τα πόδια Ινδίες. Το μασαζ που σε 2 εβδομαδεσ χτίζει εκπληκτικό σώμα και το χρησιμοποιούνε στο ινδικό Παγκράτιο άθλημα-θεωρείται μασάζ για πολεμιστές.

μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,μασαζ με τα ποδια, μασάζ με τα πόδια, masatzidika, μασατζιδικα,

μασάζ για πολεμικές τέχνες

Το πιο <<αντρικό μασάζ>> που υπήρξε και θα υπάρχει το λεγόμενο μασάζ των πολεμιστών τόσο αποτελεσματικό που με καθημερινή συνεδρία ο θεραπευόμενος αποκτά σμιλεμμένο σώμα σαν να έκανε πρωταθλητισμό πολλά χρόνια. Στο οριενταλ μασαζ υπάρχει ειδικό μηνιαίο πρόγραμμα που σιμλεύει το σώμα χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική και το αθλητικό μασάζ. Για πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μας.

 

Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου με έβαζε να του πατάω με τα πόδια την πλάτη συνήθεια που κάνουν και σήμερα τα μικρά παιδάκια στην Ήπειρο και την Αγγλία. Μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας την τέχνη του μασάζ  ανακάλυψα με έκπληξη !!! όπως θα δείτε και στο video ότι το μασάζ με τα πόδια είναι παγκόσμιο φαινόμενο απο την Ιαπωνια (ashiatsu), την Ρωσσία με τις σχολές φυσικοθεραπείας υψηλότατου επιπέδου εώς την Χαβάη - είναι μέρος του πολεμικού Λόμι Λόμι, και στις Ινδίες που είναι προετοιμασία για τις τοπικές πολεμικές τέχνες τύπου Παγκράτιον που είναι πολύ σκληρές. Οι αθλητές για να προετοιμαστούν πριν ξεκινήσουν την προπόνηση πρέπει να κάνουν μασάζ με τα πόδια πάνω σε ψάθα και σε δύο εβδομάδες έχουν φτιάξει εκπληκτικά σκληρό σώμα που αντέχει τα χτυπήματα της σκληρής προπόνησης. Και να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την Ελλάδα  και στην σημερινή εποχή στην Ήπειρο και την Κίνα  και την Ιαπωνία. Υπάρχουν λαβές που στηρίζονται αποκλειστικά στις πιέσεις με τα πόδια στο ται στο σιάτσου και άλλα τοπικά μασάζ.

 

Ποια είναι τα οφέλη όμως της πίεσης με τα πόδια και που διαφοροποιείται σε σχέση με άλλα μασάζ?

Με λάδι η χωρίς το μασάζ με τα πόδια αφού πρώτα γίνει καλό ζέσταμα στο σώμα θεωρείται ότι είναι μασάζ πλάτης αφού η περιοχή αυτή μπορεί να δουλευτεί και να αντέξει μεγαλύτερη δύναμη της πίεσης του βάρους ενός άντρα γύρα στα 80-90 κιλά. Ο θεραπευτής δουλεύει συγκεκριμένες περιοχές  με κυκλικές κινήσεις η ακολουθώντας την ροή του μυ. Εδώ οι γραμμές του σώματος είναι ο ίδιος ο μυς και αυτό που κάνει αυτό το μασάζ είναι να τρέφει τον μυ με αίμα, οξυγόνο, αποβολή του γαλακτικού οξέως για τους αθλητές, αποβολή τοξινών, δυναμική κυκλική αιμάτωση, επαναπρογραμματισμό του κολλαγόνου και γενικά έχει όλα τα υπόλοιπα οφέλη ενός μασάζ.

 

Η μάλαξη δρα σε όλο το οργανισμό. Ιδιαίτερα επηρεάζει το καλυπτικό σύστημα (δέρμα, υποδόριο ιστό, λιπώδης ιστό), μυϊκό σύστημα (μύες), ερειστικό σύστημα (τένοντες, σύνδεσμοι), κυκλοφορικό σύστημα, νευρικό σύστημα, ενδοκρινολογικό σύστημα και σε μικρότερο βαθμό τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος.

 

Η μάλαξη και το μασαζ με τα ποδια βελτιώνει τη κατάσταση του δέρματος και υποδόριου ιστού. Βοηθάει στην απολέπιση, ως συνέπεια το δέρμα έχει καλύτερη δερματική αναπνοή, πιο εύκολα λαμβάνει θρεπτικά συστατικά από διάφορα προϊόντα περιποίησης του σώματος. Βελτιώνεται επίσης η τοπική κυκλοφορία, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Με αυτό τον τρόπο καλυτερεύει το μεταβολισμό του κυττάρου, ενυδατώνεται το δέρμα, το οποίο αποκτά την ελαστικότητα του και λεία εμφάνιση.

 

Μέσω της ίδιας λειτουργίας το μασαζ με τα ποδια βοηθά και στο αδυνάτισμα. Συμβάλλει δηλαδή στην αποκατάσταση της κακής κυκλοφορίας του αίματος που θεωρείται ως μια από τις πιο βασικές αιτίες δημιουργίας τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Η καλύτερη κυκλοφορία και η αύξηση της τοπικής θερμότητας κατά τη διάρκεια της εντριβής, αυξάνει το μεταβολισμό του κυττάρου, το οποίο βοηθά τον οργανισμό στις καύσεις του τοπικού λίπους.

Όταν οι μύες υπόκεινται σε συνεχή και έντονη εργασία επέρχεται το φαινόμενο του μυϊκού κάματου (γαλακτικό οξύ), με συνέπεια να συσσωρεύονται άχρηστες ουσίες, οι οποίες δεν μπορούν να μεταβολιστούν σωστά και προκαλούν πόνους, σκληρότητα και δυσκαμψία στους μύες. Σε αυτό το σημείο έρχεται να βοηθήσει η μάλαξη (deep tissue και μασαζ), η οποία μέσω της υπεραιμίας που προκαλεί βοηθά στην αποβολή των ουσιών αυτών και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία των μυών.

 

Η μάλαξη (μασαζ με τα ποδια) είναι πολύ σημαντική στην πρόληψη και στην αποκατάσταση των τραυματισμών των αθλητών. Βοηθάει όχι μόνο στην απαλή λειτουργία των μυών, αλλά αυξάνει την ελαστικότητα και την αντοχή των συνδέσμων και του αρθρικού θύλακα, μειώνοντας το κίνδυνο διαστρέμματος και εξαρθρώσεων.

Το μασάζ με τα πόδια διεγείρει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα, παρέχοντας στα όργανα περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, καλυτερεύοντας με αυτό των τρόπο λειτουργία κάθε κύτταρου και όλου του οργανισμού. Επίσης η λεμφική μάλαξη βοηθά στην απορρόφηση των οιδημάτων, μειώνοντας την αίσθηση των κουρασμένων ποδιών και τους χαρίσει ελαφρότητα.

Μια συνεδρία μασάζ με αρωματοθεραπεία πχ στο orientalmassage συμβάλλει στη χαλάρωση και στη καταπολέμηση του στρες. Οι μαλάξεις που γίνονται στο σώμα βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, ο οποίος στη συνέχεια, παράγει ενδορφίνες. Είναι οι φυσικές ορμόνες της χαράς. Έχουν και αναλγητική δράση που καταπολεμούν το πόνο. Η χαλάρωση βοηθά επίσης στη μείωση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης, με αποτέλεσμα καλύτερη πνευματική διαύγεια και εγρήγορση.

 

Επίσης συμβάλει:

 • - Στη βελτίωση της αναπνοής.

 • - Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος οξυγονώνοντας τα κύτταρα

 • - Συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού

 • - Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

 • - Βελτιώνει το μεταβολισμό

 • - Στη βελτίωση της λειτουργίας της επιδερμίδας

 • - Στη βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητα των μυών και αρθρώσεων

 • - Ανακουφίζει τους μυες από τις εντάσεις και τους πόνους.

 • - Μειώνει την κόπωση

 • - Στη βελτίωση της στάσης και στη συνείδηση του σώματος

 • - Στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.

 • - Στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και την ανακούφιση από το άγχος

Το άρθρο αυτό έχει ως σκοπό μόνο την παρουσίαση. Μην το επιχειρήσετε σπίτι μόνοι σας χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση.Μην το επιχειρήσετε χωρίς την συμβουλή Ιατρού. Απαγορεύεται να γίνει σε γυναίκες και σε παιδια. Απαιτείται στιβαρή μυοσκελετική δομή και εμπειρία. Για πληροφορίες μαθημάτων μάλαξης και άλλων εναλλακτικών θεραπειών  επισκεφθείτε το www.eyzein.org

                                                                                                                                                                                    Ανακαλύψτε  το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.                                                                                                                                                                                                     

bottom of page