top of page

Μασάζ ένας τρόπος να απελευθερωθείτε απο το άγχος, την τάση για κατάθλιψη, την απώλεια συναισθήματος. Το μασάζ είναι αγκαλιά, το μασάζ είναι συναίσθημα!

Πολεμώντας το άγχος την κατάθλιψη, το στρες θα είσαστε σε θέση να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ζωής πιο έυκολα. Το κλειδί μέσα απο τον κόσμο του ολιστικού μασάζ είναι να αγαπήσετε και να απολάυσετε τον εαυτό σας μέσα απο τα αρώματα, την ενέργεια των κρυστάλλων, τους ήχους και άλλα πολλά. Είναι ένα ταξίδι αυτό το μασάζ όπως είναι και η ζωής σας.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι η πανάρχαιη τέχνη του μασάζ συμβάλλει (και) στη θεραπεία μιας από τις σοβαρότερες ασθένειες της εποχής: την κατάθλιψη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ιατρική έρευνα Πανεπιστημίου της Ταϊβάν, τονίζοντας ότι οι χειρομαλάξεις είναι εξίσου ευεργετικές για το στρες, τις φοβίες, ακόμη και για κάποιες μορφές ψυχοπάθειας.

Ηταν εδώ και χρόνια γνωστό πως το θεραπευτικό μασάζ έχει την ικανότητα να ενισχύει τα συναισθήματα της ευεξίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Ρίχνει τα επίπεδα κορτιζόλης κατά 30%, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, δηλαδή τους δύο νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης. Ενα χαλαρωτικό μασάζ, αν γίνεται από ειδικό, μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο χημικές αλλαγές που είναι ικανές να οδηγήσουν σε συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

Τι θα πετύχετε με ένα ολιστικό μασάζ.

Ο συνδυασμός του μασάζ με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για την κάθε περίπτωση, βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας. Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:

Ψυχική πληρότητα για λίγες ημέρες με στόχο την εκπαίδευση του οργανισμού σας. Ύστερα απο 12 συνεδρίες σε έξι με δώδεκα μήνες θα παράγετε ενέργεια, ηρεμία, θετικά συναισθήματα μόνοι σας. Πάντα συστήνουμε ψυχοθεραπεία για μεγαλύτερη κατανόηση του <<είναι σας>>. Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε η ενέργεια!

Το θεραπευτικό μασάζ περιποιείται το άτομο ως μία οντότητα και όχι μόνο ως μια απλή επικέντρωση σε κάποια σωματικά προβλήματα (η διαφορά από το Σουηδικό μασάζ). Στο θεραπευτικό μασάζ η συμπεριφορά τόσο του θεραπευτή όσο και του δέκτη και η επικοινωνία μεταξύ τους έχουν εξαιρετική σημασία για το αποτέλεσμα της θεραπείας. Ο ρόλος του δέκτη είναι να είναι χαλαρός αλλά σε εγρήγορση, εστιάζοντας τη προσοχή του στο είναι του, ενώ ο προσφέρων πρέπει να παραμένει προσηλωμένος και να μεταδίδει στο μασάζ μια αίσθηση αληθινής φροντίδας.

Το θεραπευτικό μασάζ επηρεάζει επίσης τα κέντρα ενέργειας ή chakras του «ανεπαίσθητου σώματος». Δεν είναι ασυνήθιστο κατά τη συνεδρία του θεραπευτικού μασάζ οι δύο συμμετέχοντες να φτάσουν σε ένα επίπεδο υψηλής συνειδητότητας «παρουσίας στο παρόν» εμπειρία παρόμοια με εκείνη του διαλογισμού.

Κερδίζετε σε μυοσκελετικά ζητήματα.

Μυϊκή ένταση, κόπωση, θλάσεις, συμφύσεις.

Κράμπες, ρευματισμοί.

Οσφυαλγία, αυχενικό, σκολίωση, κύφωση, πλατυποδία, αρθρίτιδα, τενοντίτιδα.

Ισχιαλγία, πονοκέφαλος και ημικρανίες από ένταση, χρόνιες νευραλγίες, σκλήρυνση κατά  πλάκας, πολιομυελίτιδα.

Αυξάνει τις λειτουργίες του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος: άγχος, στρες, αϋπνίες, κατάθλιψη, έλλειψη συγκέντρωσης, πεσμένη λίμπιντο.

Χρόνιες παθήσεις, αδυναμία και ανεπάρκεια του αναπνευστικού συστήματος.

Αυξημένη πίεση, αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, κιρσοί.

Οιδήματα.

Αδύναμη πέψη, δυσπεψία, καούρες, κολίτιδα, χρόνια δυσκοιλιότητα.

Δυσμηνόρροια, μαστίτιδα, εγκυμοσύνη: πόνοι στη μέση, στον αυχένα, κόπωση, οιδήματα.

Αδυνάτισμα και αισθητική: πλαδαρότητα, κατακράτηση υγρών, κυτταρίτιδα, μουντή ή γηρασμένη επιδερμίδα.

Αντιγήρανση γενικά: βελτιώνει την αποτοξίνωση και τη θρέψη των ιστών τόσο εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά όργανα.

Χαλαρωτικό Μασάζ,αθλητικό μασάζ ξεπιαστείτε νιώστε αναζοωγόνηση και ευεξία
Μασάζ με έλαια λεβάντα.www.orientalmassage.eu
μασάζ όνειρο,καλύτερο μασαζ της αθήνας,αρωματοθεραπεια,αρωματοθεραπεία

Θεραπευτικό μασάζ
Το μασάζ είναι ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των ασθενών. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου. Στις αρχές του πέμπτου αιώνα Π.Χ., ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής, έγραφε: «Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές… Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή»

Ο Πλίνιος, ο φημισμένος Ρωμαίος βοτανολόγος, χρησιμοποιούσε το μασάζ τακτικά για να ανακουφίζεται από το άσθμα. Ο Ιούλιος Καίσαρας, που υπέφερε από επιληψία, έκανε μασάζ και βελονισμό για να καταπραΰνει τη νευραλγία και τους πονοκεφάλους του. Μετά τη πτώση της Ρώμης, τον πέμπτο αιώνα Μ.Χ., μικρή πρόοδος συντελέστηκε στην Ευρώπη όσον αφορά την ιατρική και μόνο οι Άραβες μελέτησαν και ανέπτυξαν διδάγματα της σοφής παράδοσης.

Ο Αβισένα, Άραβας φιλόσοφος και γιατρός του ενδέκατου αιώνα, αναφέρει στον Κανών του ότι το αντικείμενο του μασάζ ήταν «η διάλυση των περιττών και βλαβερών ουσιών».

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το μασάζ δεν ήταν καθόλου διαδεδομένο λόγω της απέχθειας προς τις απολαύσεις τις σάρκας. Αναβιώνει όμως τον έκτο αιώνα, κυρίως μέσα από τη δουλειά του Γάλλου γιατρού Αγιπρουάζ Παρέ. Αργότερα στην αρχή του δεκάτου ενάτου αιώνα, ένας Σουηδός ειδικός, ο Περ Χενρικ Λίγκ αναπτύσσει αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Σουηδικό μασάζ, συνδυάζοντας το δικό του σύστημα γνώσεων περί σωματικής αγωγής και φυσιολογίας με τις Κινέζικες, Αιγυπτιακές, Ελληνικές και Ρωμαϊκές τεχνικές.

Σήμερα, η θεραπευτική αξία του μασάζ έχει αναγνωριστεί ξανά και συνεχίζει να ανθίζει και να αναπτύσσεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο, τόσο ανάμεσα στους γιατρούς γενικής ιατρικής όσο και ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου.

  Η επιστημονικές βάσεις για τη δράση του θεραπευτικού μασάζ είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό  και το νευρικό σύστημα ενώ προσβλέπει στη βελτίωση της αναπνοής και οξυγόνωσης των κυττάρων, όπως και στην απομάκρυνση των τοξίνων από τους ιστούς. Βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία και βοηθάει στην διάσπαση του υποδόριου λίπους βελτιώνοντας την εμφάνιση της επιδερμίδας. Επίσης, χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, τους συνδετικούς ιστούς και τις περιτονίες ανακουφίζοντας έτσι τους πόνους και τις εντάσεις. Η χρήση των λαδιών βάσης και αιθέριων ελαίων προσθέτουν ενεργητικές στον οργανισμό ουσίες, μιας και απορροφώνται μικρές ποσότητες των θεραπευτικών ουσιών που περιέχουν.

Ο δρ Γουέν Χσουάν Χου, από το Πανεπιστήμιο Αϊ-Σου της Ταϊβάν, αναζήτησε περιπτώσεις ασθενών με κατάθλιψη που είχαν υποβληθεί σε σειρά συνεδριών θεραπευτικού μασάζ. Κατάφερε να εντοπίσει συνολικά 786 ανθρώπους σε 17 διαφορετικές έρευνες. Σε 13 δοκιμές η θεραπεία με μασάζ συγκρίθηκε με άλλες αγωγές, όπως κινεζικά βότανα, ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπαυση, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις οι ειδικοί συνέκριναν την ομάδα του μασάζ με μια άλλη ομάδα ασθενών που δεν είχε λάβει θεραπευτική αγωγή.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Αmerican Journal of Ρsychiatry», έδειξαν ότι η θεραπευτική αγωγή με μασάζ είχε δυνητικά μόνο αποτελέσματα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ποικιλία μεθόδων για την αξιολόγηση της διάθεσης και της κατάθλιψης των συμμετασχόντων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η θεραπευτική αγωγή με μασάζ ενδέχεται να βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Οι επιστήμονες σημειώνουν ωστόσο πως ενώ το μασάζ μπορεί να ελαττώσει το άγχος και την ένταση και να οδηγήσει σε συναισθηματικά οφέλη, η χρήση θεραπευτικού μασάζ σε ασθενείς με κατάθλιψη είναι « αντιφατική » και δεν υπάρχει αντίστοιχη ποιοτική επισκόπηση του αποτελέσματος της θεραπείας με μασάζ σε ασθενείς με κατάθλιψη.

Υποστηρίζουν ότι από την ανάλυση δεν καθίσταται σαφές το χρονικό διάστημα που απαιτείται να υποβληθεί ο ασθενής σε τακτική θεραπευτική αγωγή με μασάζ ώστε να διατηρηθούν τα οφέλη.

«Υπάρχουν διάφορες οδοί μέσω των οποίων το μασάζ μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κατάθλιψη, όπως για παράδειγμα μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε χαλάρωση ή “χτίζοντας” μια συμμαχία μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, προκαλώντας έτσι την έκλυση της οξυτοκίνης, της ορμόνης της εμπιστοσύνης» σημειώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Παρ΄ όλα αυτά οι ερευνητές δηλώνουν ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι η θεραπεία με μασάζ είναι αποτελεσματική αγωγή για την κατάθλιψη, αν και τονίζουν ότι θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να καταλήξουν σε ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα.

μασαζ για αθλητές, μασαζ τριτη ηλικία, υπέροχο μασάζ,τέλειο μασάζ
  • Tips για υπέροχα μασάζ. Σε όλες τις συνεδρίες παρέχεται πετσέτα, εσώρουχο μιας χρήσεως και παντόφλες μιας χρήσεως για την άνεση σας. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Υπάρχουν χτένες πετσέτες και αρώματα, μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας όμως. Οι χώροι είναι ζεστοί και καθαροί και υπάρχει διαθέσιμο wifi, βιβλία και περιοδικά, μεταλλικό νερό και κρυο νερό με λεμόνι, οργανικά τσάγια, γλυκά, ζαχαρωτά και φρούτα. Όλα αυτά παρέχονται δωρεάν. Νιώστε σαν το σπίτι σας!

Καμμία εναλλακτική μέθοδος θεραπείας δεν αντικαθιστά την Ιατρική φροντίδα, αλλά μπορεί να συνεργαστεί άριστα με αυτήν.

                                                                                                                                                                                    Ανακαλύψτε  το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.                                                                                                                                                                                                     

bottom of page