top of page

Tips για ένα υπέροχο μασάζ. Εσύ και ο εαυτός σου!

 

Υπάρχουν μερικές συνισταμένες που πρέπει να ισχύουν για να απολαύσεις μια περιποίηση στο orientalmassage.eu.

  • Να είσαι χαλαρός/ή. Αφέσου για ένα υπέροχο μασάζ και νιώσε τον εαυτό σου.

  • Να επιλέξεις την θεραπεία μασάζ με σεβασμό και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Δύο έμπειρα χέρια από θεραπευτές που έχουν γνώση του αντικειμένου τους: Στο πρώτο μασάζ της ζωής σου θα χρειαστείς χρόνο να αναπτύξεις οικειότητα με τον θεραπευτή σου.

Στο δεύτερο ραντεβού για το μασάζ θα έχεις άνεση, θα ξέρεις τον χώρο. Στσόχος είναι να νιώθεις σαν το σπίτι σου. Στο πολλοστό που έχω κάνει στο www.orientalmassage.eu μέσα από τεράστια ποικιλία αναγνωρίζω αν το μασάζ που δέχομαι είναι καλό για το σώμα μου. Υπάρχουν πολλά στυλ και είναι σημαντική η χημεία θεραπευτή θεραπευόμενου όπως μου εξήγησαν. Και μπορώ να βεβαιώσω ότι ο θεραπευτής που μου έκανε μασάζ στο www.orientalmassage.eu , ήξερε πάρα πολύ καλά και τι έκανε και τι έλεγε. Είναι σημαντικό να χαλαρώνεις τον άλλον από την πρώτη στιγμή. Να μην τον βγάζεις από το comfort zone στο οποίο βρίσκεται και χαλαρώνει αλλά και να τον βάζεις στον κόσμο του μασάζ για να ενημερώνεται. Και φυσικά είναι σημαντικό ο θεραπευτής να κάνει καλό μασάζ. Από ότι πληροφορήθηκα όλοι οι θεραπευτές του μασαζ της ανατολης περνούν ειδική εκπαίδευση διότι υπάρχει σχολή μασάζ για να μάθουν τεχνικές και στυλ. Μαθαίνουν τα σωστά σημεία, κρυστάλλους ήχους ενέργειες και δομές του σώματος,τις ανάγκες των μυών και των αρθρώσεων του ανθρώπινου σώματος. Μου εξήγησαν ότι <<ο κόσμος της θεραπείας είναι συνεχώς μεταβαλλόμενος και αναπτύσσεται…… η εκπαίδευση και οι νέες τεχνικές δεν τελειώνουν ποτέ και το orientalmassage έχει απευθείας σύνδεση με το εξωτερικό με εκπαίδευση και θεραπείες>>. Μου είπαν ότι υπάρχει ομάδα ιατρών και ψυχολόγων για αθλητές, δύσκολα περιστατικά και ότι στόχος είναι η <<ολιστική προσέγγιση>> των θεραπευόμενων και τα <<άμεσα αποτελέσματα>>. Από ότι είδα και εγώ τα αποτελέσματα μετά το μασάζ ήταν τέλεια και ένιωθα πραγματικά υπέροχα! Ένιωθα να πέταγα όταν περπάταγα και ο πόνος στον αυχένα απο τις πολλές ώρες στον υπολογιστή απλά δεν υπήρχε!

Για να κάνεις καλό μασάζ  πρέπει να αποτινάξεις τα κόμπλεξ σου: Δεν είναι εύκολο για κάθε άνδρα να κάνει θεραπεία προσώπου  αισθητικής και να αφεθεί σε μία περιποίηση που κοινωνία μας έχει ονομάσει προνόμιο των γυναικών. Στο orientalmassage, όπως έχεις καταλάβει ήδη, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανδρική περιποίηση από άντρες προς άντρες σύμφωνα με την παράδοση. Χωρίς παρεξηγήσεις ο κανόνας είναι το ίδιο φύλλο να κάνει μασάζ στο ίδιο φύλλο όπου αυτό είναι δυνατόν και δεν απαιτείται ιατρική κατεύθυνση αλλά μασαζ αισθητικης η άλλη θεραπεία από μασερ. Όπως στα μασάζ της ανατολής  στα παραδοσιακά χαμάμ οι ρόλοι είναι διακριτοί και υπάρχει ο καθαρά αντρικός χώρος όπου ο άντρας <<γιορτάζει>> το κορμί του και την φύση του. Γενικά έχουμε πολλούς επαγγελματίες θεραπευτές, εναλλακτικούς θεραπευτές, φυσικοθεραπευτές που προτιμούν εμάς για το μασάζ τους και αυτό μας τιμά. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις για μασάζ εκεί που πηγαίνουν οι επαγγελματίες του χώρου. Στο μασαζ της ανατολης λενε <<ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΣΟΥ>> και αυτή η φράση ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και κάνει γνωστό το Ελληνικό μασάζ. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην Αθήνα στην ταπεινή Κυψέλη για να κάνουν μασάζ.  Γιατί το μασάζ πρωτίστως και ακόλουθα η περιποίηση είναι όχι απλά δικαίωμα ενός άνδρα (ακολουθούν οι κυρίες!) αλλά και ένα από τα πλέον υπέροχα πράγματα που μπορεί να του συμβούν.

Χαλάρωσε: Πρέπει την ώρα που ξαπλώνεις στο κρεβάτι του μασάζ να είσαι αποφασισμένος ότι αυτή η ώρα είναι αποκλειστικά για εσένα και το σώμα σου. Αν έχεις το μυαλό σου στο κινητό, στα προσωπικά σου ζητήματα και τις δόσεις της εφορίας, δεν βοηθάς και το σώμα σου να χαλαρώσει. Απόλαυσε την συνεδρία μασάζ…θα περάσεις τέλεια!

6 Κορυφαίες τεχνικές μασάζ που εφαρμόζουν για ένα πολύ καλό μασάζ.

 

Το μασάζ είναι πιθανώς η παλαιότερη και απλούστερη υπάρχουσα μορφή ιατρικής φροντίδας ότι έχει υποβληθεί αίτηση για τη χαλάρωση, την ικανότητα, και άλλους λόγους υγείας. Βασικά, η θεραπεία μασάζ είναι μια θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει το χειρισμό των μαλακών ιστών του σώματος. Είναι η ηρεμώντας, θεραπευτική διαδικασία, και τις διαφορετικές περιοχές του σώματος για να ανακουφίσει τον πόνο, να ανακουφίσει την πίεση και τις εντάσεις, ή να χαλαρώσει, να υποκινήσει και να τονίσει το σώμα.

Καλά, ως αυτά που οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες έχουν πει, μασάζ, ανεξάρτητα από το πόσο απλές ή σύνθετες οι τεχνικές σχετικές, μπορούν πραγματικά να είναι ένα μεγάλο θεραπεύοντας σύστημα.
Διάφορες τεχνικές μασάζ είναι διαθέσιμες σήμερα. Το μασάζ εφαρμόζεται συνήθως στις διαφορετικές τεχνικές και στα διαφορετικά κτυπήματα. Οι τεχνικές και τα κτυπήματα ποικίλλουν ευρέως από τη λεπτότερη αφή με τα άκρα δακτύλου στη βαθιά εργασία ιστού. Αυτές οι τεχνικές μπορούν ακόμη και να ποικίλουν στην ταχύτητα καθώς επίσης και στην πίεση.

Κατωτέρω είναι ένας κατάλογος των κορυφαίων εκτιμημένων τεχνικών μασάζ. Διαβάστε επάνω για έναν από τους να είναι η σωστή επιλογή για σας.

Μασαζ βαθέων  ιστών.

Το βαθύ μασάζ ιστού, στον πιό βασικό, είναι μια τεχνική μασάζ που εστιάζει στα βαθύτερα στρώματα του ιστού μυών. Περιλαμβάνει διάφορες αργές κινήσεις μασάζ, αλλά γενικά η πίεση είναι εντονότερη δεδομένου ότι στοχεύει να απελευθερώσει τα χρόνια σημεία έντασης στο σώμα. Ο πιό κοινός στόχος αυτών των βαθέων αργών κινήσεων και η βαθιά πίεση δάχτυλων είναι οι περιοχές, στους μυς της ίνας, των συνδέσμων και των τενόντων. Συνήθως, σε αυτό το είδος μασάζ, οι θεράποντες χρησιμοποιούν τον αντίχειρα, τα δάχτυλα και ακόμη και τους αγκώνες τους για να εφαρμόσουν την αναγκαία πίεση. Το μασαζ αυτο λύνει το σώμα και οι χρονιοι πονοι ειναι απλά παρελθόν.

Σουηδικό μασάζ

Απο απο τα πιο πλήρη και γνωστά μασαζ είναι το Σουηδικό μασαζ που είναι απο τα πιο αποτελεσματικά και συνδιαστικά και λίγο πολύ χρησιμοποιείται σε όλες τις τεχνικές μασαζ που υπάρχουν παγκοσμίως.  Βασικά, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση ζυμώματος, τρίψιμμο ή με ελαφρυά  κτυπημάτα που εφαρμόζονται το σε ολόκληρο σώμα για να χαλαρώσουν τις επώδυνες ενώσεις και να ανακουφίσουν την ένταση και τον πόνο μυών. Το Σουηδικό μασάζ είναι μοναδικό και περιλαμβάνει πέντε σημαντικά ευεργετικά κτυπήματα: effleurage, petrissage, τριβή, tapotement, και δόνηση. Αν και κάθε ένα από αυτά τα κτυπήματα διαφέρει σύμφωνα με τις μετακινήσεις και τα σημεία στόχων τους, όλα τους αναπτύσσονται για να προωθήσουν ένα τελικό σκοπό να δώσουν έντονο χάιδεμμα στο σώμα να οξυγονώσουν και να αιματώσουν την περιοχή.

 

Το σουηδικό μασάζ είναι έντονο για να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στο αίμα και να απελευθερώσει τις τοξίνες που παγιδεύτηκαν στους μυς. Με αυτόν τον τρόπο, το σουηδικό μασάζ λειτουργεί ιδιαίτερα για να ξεκουράσει και να αποκαταστήσει την σωστή λειτουργία του σώματος μας.

 

Αθλητικό μασάζ

Αθλητικό μασάζ ταχύτατο με τριψίμματα μοιάζει με το Σουδικό αλλά στόχος ειναι η άμεση αιμάτωση, υπάρχει το μασαζ πριν την προπόνηση που στόχο έχ
ει να προετοιμάσει τον μυ και μετά την προπόνηση πο στόχο έχει να ηρεμήσει και να αποβάλλει το γαλλακτικό οξύ . Είναι η τεχνική για  τους μαλακούς ιστούς στο σώμα για να βοηθήσει τους αθλητές να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να προστατεύσει  και να αποθεραπεύσει τους αθλητικούς τραυματισμούς. Εκτιμάται ιδιαίτερα στον χώρο του αθλητισμού με πολύ καλά αποτελέσματα, είναι πια γεγονός ότι πρωταθλητισμός χωρίς μασάζ δεν γίνεται. Δεδομένου ότι η  συμμετοχή στον αθλητισμό αυξάνεται σε όλες τις ηλικίες και δεδομένου ότι η αποδόση συνεχίζει να βελτιώνεται ετησίως, απαιτείται από τους αθλητές περισσότερο αθλητικο καλό μασαζ. Είναι το μυστικό των πρωταθλητών το μασάζ μαζί με ειδική διατροφή, υπάρχουν ανάλογα το άθλημα διαφορετικές τεχνικές αθλητικού μασάζ.


Μασάζ με ζεστές πέτρες.

Το  μασάζ με πέτρες βαλσάτη, επίσης γνωστό ως μασάζ πετρών Λα, εκτιμάται ευρέως και γίνεται αποδεκτό στην υγειονομική περίθαλψη και τη βιομηχανία αρωμάτων σήμερα. Διάφορες κλινικές, οι SPA, τα κέντρα ικανότητας, και άλλα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης το έχουν θεωρήσει στην πραγματικότητα μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική λύση στην κανονική θεραπεία μασάζ.

Κατά τη διάρκεια της θερμαμένης πέτρας η διαδικασία μασάζ, οι θεράποντες και οι πελάτες οι ίδιοι θα παρατηρήσουν ορισμένες αλλαγές στη θερμοκρασία σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών καρδιακών κτύπων και αναπνοής. Το θερμαμένο μασάζ πετρών χρησιμοποιείται για να δείξει τέτοιες αλλαγές για να καθορίσει τη ροή του αίματος και την ανταλλαγή του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα, που επιτρέπει  αίσθηση της ευημερίας στο τέλος. Έχει παρατηρηθεί ότι το μασαζ με ηφαιστιακές πέτρες έχει άμεσα αποτελέσματα ακόμη και σε χρόνιους πόνους και είναι υπέροχο.

Νευρομυϊκό μασάζ

Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια μορφή μασάζ βαθέων ιστών που εφαρμόζεται στους μεμονωμένους μυς. Εντούτοις, ο κύριος σκοπός των τεχνικών μασάζ σχετικών εδώ είναι να αυξηθεί το αίμα και η λεμφατικη ροή, μειώνοντας την πίεση πόνου και απελευθέρωσης που παγιδεύεται στα νεύρα. Οι νευρομυϊκές τεχνικές μασάζ θεωρούνται επίσης για να απελευθερώσουν τα σημεία ώθησης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τους πονοκέφαλους και τον πόνο στον ώμο σας.

Rolfing

Αυτή η τεχνική μασάζ χειροπρακτικής, περιλαμβάνει την επανεκπαίδευση του σώματος για την κατάλληλη στάση. Ναι όπως ακούσατε, στη στάση δίνεται πολλή προσοχή εδώ για την πεποίθηση ότι η στάση καθορίζει ιδιαίτερα τα προβλήματα υγείας όπως τους πονοκέφαλους, τους πόνους στην πλάτη και τον κοινό πόνο.  Είναι πολύ σύνηθες ακόμη και νέοι να έχουν κύφωση λόγω υπολογιστή, οδήγησης και στόχος στο μασαζ ανατολής  είναι με μια εδική θεραπεία που ονομάζεται DTS να διορθώσουμε την στάση του σώματος. Με εκείνη την εστίαση, οι rolfing τεχνικές μασάζ καμία αμφιβολία επιδιώκουν να ισιώσουν και να ευθυγραμμίσουν εκ νέου το σώμα σας δουλεύοντας το με λαβές, Ο μυικός  ιστός περιβάλλει τους μυς μας αλλά και μας στηρίζει. Το Rolfing είναι ένα σύστημα που επικεντρώνει σε όλες τις κλειδώσεις του σώματος για να τις ανακουφίσει από την ένταση ετών και με την βοήθεια της βαρύτητας να βοηθήσει στην επαναφορά τους στη σωστή θέση. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα ισορροπεί και εκτελεί όλες τις καθημερινές του λειτουργίες πιο ελεύθερα και ξεκούραστα. Το ρόλφινγκ παντρεύει την οστεοπαθητική και την χειροπακτική και κερδίζει ολοένα πιο πολλούς πιστούς, η θεραπεία είναι θαυματουργή με άμεσα αποτελέσματα.

                                                                                                                                                                                    Ανακαλύψτε  το ολιστικό μασάζ σώματος, τη Ρεφλεξολογία, το μασάζ αισθητικής, το Αθλητικό μασάζ, το Σουηδικό μασαζ, την αρωματοθεραπεία, το Deep tissue, το ενεργειακό μασάζ με κρυστάλλους, το μυοχαλαρωτικο μασαζ, το λομι λομι.                                                                                                                                                                                                     

bottom of page